Pamoja Mission Africa

Wij ondersteunen Pamoja Mission Africa (PMA), een project in de Keniaanse provincie Nyeri dat in 2012 werd opgestart door Mercy Wangechy Wang’Ondu. We kennen elkaar goed. Jaarlijks gaat er iemand van onze vzw op bezoek in Kenia.
Lees hier het verslag van ons laatste bezoek. 

Wat doet Pamoja Mission Africa?
Mercy en haar team helpen de meest kwetsbare en arme kinderen in plattelands regio’s door te voorzien in onderwijs, eten, psychologische bijstand, medicatie, motivatie, … .  PMA helpt in twee dorpen in de buurt van Nairobi. Het organiseert kleuteronderwijs en ondersteunt kinderen om naar het reguliere basis- en secundair onderwijs te gaan. Op die manier hoopt Mercy dat kinderen hun droom op een betere toekomst waarmaken met als motto: “until they can spread their wings and fly”. 
 Meer weten?

Hoe werken we samen?

Onze activiteiten in Kenia…

Mercy Wangechi Wang’ondu is de oprichtster en bezielster van Pamoja Mission Africa. Dankzij haar inzet en tomeloze energie lopen er verschillende broodnodige projecten in de Keniaanse provincie Nyeri:

 • Star of Hope pre-school
  Deze kleuterschool blijft een belangrijke toegangspoort voor de werking. Er werden het voorbije jaar opnieuw 45 kleuters klaar­gestoomd om hun vleugels te spreiden in het basisonderwijs.
 • Materiële ondersteuning
  De kinderen van PMA krijgen dankzij Mercy en haar team dagelijks gezonde voeding, maar ook schooluniformen, sokken en schoenen, ondergoed, maandverband, schoolboeken en schoolgerief.
 • Ontwikkeling van de gekochte grond
  Op de grond die we vorig jaar voor Mercy konden kopen werden een klasje, een bureau, een keukentje, degelijk sanitair en een vrijwilligerswoning geplaatst.
  Dankzij stroom- en watervoorziening, irrigatie en watertanks wordt deze grond nu ook bewerkt, wat op termijn zal helpen om het voedselprogramma van PMA zelfvoorzienend te maken.
 • Ontwikkeling van een kernploeg
  Om PMA een duurzame toekomst te geven was de uitbouw van een team rond oprichtster en bezieler Mercy een noodzaak. Deze kernploeg verzorgt vrijwilligersmanagement, lokale fondsenwerving, boekhouding en rapportering, en helpt natuurlijk ook met alle dagelijkse praktische zaken.

  Onze activiteiten in België…

Samen met jullie zijn we er in geslaagd om PMA’s wer­king en groei het voorbije jaar beter te kunnen financiëren, en het aantal kinderen dat ondersteund wordt in 2017 van 31 naar 91 te brengen – een fenomenaal succes, waarvoor dank! Om ons doel te bereiken organiseren wij diverse activiteiten en projecten in België:

 • De Wereldse Zondag!
  Elk jaar organiseren wij één of meerdere evenementen zoals deze eetdag, om geld in te zamelen, nieuwe sympathisanten aan te trekken en onze bestaande leden te informeren over onze vooruitgang.
 • Een geweldige vrijwilligerswerking
  Onze zoektocht naar vrijwilligers heeft fantastische vruchten afgeworpen: zo verzorgen Eddy en Nara op professionele wijze onze boekhouding, en hebben Fien en Maai een veldreis naar Kenia gemaakt en samen met Mercy en haar team het ‘One child, One gift’ evenement georganiseerd.
 • Het verstevigen van onze fundamenten
  We dienden een dossier in om fiscale attesten voor giften af te kunnen leveren (fingers crossed!), staan op www.4depijler.be, hebben een wonderrecept voor de Warmste Week uitgetest, maakten contact met de Keniaanse Diaspora, namen deel aan allerlei netwerkevents, … Ons verhaal kreeg gehoor: zelfs Humo heeft een artikel gewijd aan ons project!
 • Fondsenwerving
  We zoeken en vinden steeds nieuwe manieren om te zorgen voor een groeiende stroom aan inkomsten.

5 Goede redenen om ons te steunen: lees ze hier!