Waarom zou jij ons ondersteunen ?

Twijfel je om een goed doel in het zuiden te steunen?

Er zijn 5 goede redenen om het wel te doen…

1.  Directer kan niet
Hulp organiseren kan bijzonder ingewikkeld zijn. Met veel programma’s, dossiers, tussenkantoren en controlerende overheden. Bij Pamoja trekken we één rechte lijn tussen welwillend Vlaanderen en  een gouden hart in Kenia. Uw geld komt bijna integraal ten goede aan een Keniaan die het nodig heeft. De werkingskost van Pamoja in Vlaanderen is te verwaarlozen, en ook in Afrika wordt deze tot een absoluut minimum herleid. Als u voor 10 euro sponsort, komt er 10 euro op de bankrekening van Mercy’s Pamoja Mission Africa.

2.  100% betrouwbaar  – 100% transparant:
Onze voorzitter (Stefaan Decuyper) leerde Mercy en haar project persoonlijk kennen tijdens een wereldreis. En er bestaat geen twijfel. Mercy wil vanuit een ijzersterke overtuiging de zwakste schakels uit haar omgeving versterken.  Dat, en niets anders. Tot op vandaag is er veel en intens contact. Projecten, met al hun successen en problemen, worden openlijk en zonder enige reserve overlegd.  Vanuit de vriendschap groeide een samenwerking die veel verder gaat dan controleren, maar die vanuit gelijkheid meedenkt en coacht. Het vertrouwen is niet blind, maar laat wel heel veel zien.

3.  Kleinschaligheid werkt
Hulpverlening bestaat in alle soorten en maten. En dat is maar goed ook. Dit project is kleinschalig, en dat heeft zo zijn voordelen. Geen dure structuren of hoge overhead kosten. Wel veel efficiëntie en ondernemerschap. Geen dikke dossiers en zware procedures. Wel zeer veel locale betrokkenheid en een hoge zelfredzaamheid. Geen tijdsrovende rapporten of dure audits? Wel een gezonde sociale controle en een sterke vinger aan de pols.

4.  Een kleine moeite… een wereld van verschil
Alle kritische voorbehoud op een hoopje als je weet hoeveel het team van Mercy met 10 euro daar kan doen. Met één rondje café hier, geef je daar een hele klas een dag onderwijs, lopen 5 kinderen met schoenen, voorzie je een volledig gezin van de noodzakelijke medicatie of voorzie je een gezonde maaltijd aan meer dan 10 kinderen. En als 100 Vlamingen die kleine duit … dan maken wij samen een wereld die er toch al een beetje anders uitziet.

5.  Doe het voor jezelf
Je kan jezelf en de wereld blijven bevragen over de zin en de onzin van dergelijke hulpverlening. Maar daar help je niemand mee. Een gezonde kritische houding kan al snel helemaal verlammen. Als ze ooit de toverformule van de ideale hulpverlening uitvinden, dan sluiten wij de deur. Maar in tussentijd storten wij maandelijks, en met plezier het vet op onze soep aan Pamoja. Want samen met het geld, geef je hoop en vertrouwen op een betere toekomst. Schenk je een sprankeltje licht dat als zonnestraal terug komt. Gun je uzelf een blik op een andere wereld, en de wetenschap dat het anders kan. Geef je een glimlach op hun gezicht, en daarmee terug één aan jezelf.